Akustična rješenja – tiha oaza u open space uredima

Brza obrada složenih informacija te stvaranje i implementacija kreativnih ideja zahtijevaju optimalno radno okruženje. Veliki otvoreni uredski prostori često nisu pogodni za jedan na jedan sastanke, duge telefonske razgovore i poslove koji zahtijevaju veću koncentraciju.

Ured je često puno više od radnog mjesta, on pomaže u motivaciji, djeluje kao katalizator inovativnih ideja te općenito ima velik utjecaj na produktivnost zaposlenika. Open space uredski prostori trenutno su vrlo popularni, ali sve više ljudi u takvim uredima zna nositi slušalice na ušima i slušati glazbu kako bi si stvorili motivirajuće zvučno okruženje, dok neki pribjegavaju izlasku iz ureda kada moraju obaviti neki važan telefonski razgovor ili sastanak.

Kako bi svojim zaposlenicima osigurali ugodno zvučno radno okruženje poslodavci sve češće pronalaze rješenje u postavljanju akustičnih panela u radni prostor. Akustični paneli zadržavaju fleksibilnost prostora, ne narušavaju estetiku i eliminiraju negativan učinak buke u prostoru. Mogu se postaviti na zidove i stropove te na radne stolove u vidu pregrada. Akustični paneli su elegantni i estetski doprinose ljepšem izgledu prostora. Dolaze u raznim oblicima i bojama posebno dizajnirane tkanine pa mogu imati i dekorativnu funkciju.

U dizajnu inovativnih i kreativnih rješenja za radna okruženja dizajneri su osmislili i rješenja poput sobe u sobi, koja kombinacijom stakla i akustičnih ploča osigurava izuzetno visoku razinu zvučne izolacije te sjedećim garniturama i foteljama s visokim naslonima koji „štite“ korisnika od negativnih zvučnih podražaja. Ova akustična rješenja, također, dolaze u raznim vrstama i bojama materijala, a mogućnost dodavanja tehnički sofisticiranih uređaja dodatan su plus.

Izolirani samostojeći radni prostori uklapaju se u sve vrste ureda, a za njihovo postavljanje nisu potrebne dodatne preinake ili renoviranje prostora. Spajanjem najsuvremenije akustičke tehnologije i modernog dizajna, razvijena su rješenja koja osiguravaju tišinu i privatnost te se potpuno prirodno stapaju s okolnim prostorom.